Politika

Cvijanovićeva reagovala na izjavu Komšića "BiH nije bila žrtva nikakve agresije, već Izetbegovića koji je žrtvovao mir"

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da BiH nije bila žrtva nikakve agresije, već ambicije tada muslimanskog rukovodstva da drugima nametne svoju volju, čak i po cijenu izazivanja građanskog rata.

željka cvijanović srpski član predsjedništva bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

I raspisivanje i rezultati referenduma o kojem govori Željko Komšić bili su nelegalni i nelegitimni, jer su plod preglasavanja konstitutivnog srpskog naroda – naglasila je Cvijanovićeva.

Reagujući na današnju izjavu Željka Komšića u Kijevu da dolazi iz zemlje koja je, kako je rekao, takođe bila “žrtva agresije”, Cvijanovićeva je izjavila da je BiH bila žrtva Alije Izetbegovića koji je žrtvovao mir za tobože suverenu BiH, baš kao što je zlokobno najavio nekoliko mjeseci ranije.

Pročitajte još

– Od tog obećanog suvereniteta nisu ostale ni mrvice, jer su ga u međuvremenu lešinarski razgrabili stranci, uz asistenciju sarajevskih političara koji se unutar i izvan BiH predstavljaju kao njeni najveći branioci – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da iako Komšić govori u lično ime, a ne zvanično u ime Predsjedništva, nemoguće je prećutati neistine koje je iznio u Ukrajini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije