Biznis

DOBRI REZULTATI Deset puta više turista na hercegnovskoj rivijeri

U Herceg Novom trenutno boravi oko 22.000 turista, što je deset puta više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i dodao da svi imaju benefite od toga.

DOBRI REZULTATI Deset puta više turista na hercegnovskoj rivijeri
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA
Sveti Stefan

Milatović je danas boravio u prvoj zvaničnoj posjeti opštini Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom ove opštine Stevanom Katićem, predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Otovićem i saradnicima razgovarao o više aktuelnih tema, utiscima o trenutnom stanju u turizmu u toj opštini, kao i značajnoj saradnji koju opština ima sa Vladom.

– Drago mi je da se možemo pohvaliti jako dobrim rezultatima i aktivnostima koje su sprovedene u cilju što bolje realizacije turističke sezone, čiji je uspjeh najbolji pokazatelj uloženih napora. Nakon mukotrpnog i zajedničkog rada Vlade i opština, danas sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo snažan oporavak crnogorskog turizma – rekao je Milatović.

Pročitajte još

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja, rekao da trenutno u Herceg Novom boravi oko 22.000 turista što je deset puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema njegovim riječima, od toga imaju benefita svi – građani, privrednici, centralni i opštinski budžet kao i cjelokupno društvo.

Milatović je ocijenio da je međuresorna i saradnja sa lokalnim samoupravama pozicionirala Crnu Goru na mapi bezbjednih destinacija i da je ova turistička sezona jedna od boljih na Mediteranu.

– Oživljavanje turizma u Herceg Novom, ali i u cijeloj Crnoj Gori nije došlo samo od sebe već kroz zajedničke pametne odluke Vlade i opštine Herceg Novi. Jedna od njih je bila i otkup putarine na putnom pravcu Trebinje – Herceg Novi. Svjedoci smo da ovim putnim pravcem u povećanom obimu svakodnevno dolazi jako veliki broj turista – rekao e Milatović.

Prihvati notifikacije