Politika

Dodik povodom 16 godina od smrti Milana Jelića "Ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Srpske, ponosni na njegov lik i djelo"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Milan Jelić ostavio neizbrisiv trag i nemjerljiv doprinos stabilizaciji i razvoju Srpske, jačanju i očuvanju njenih institucija, i s toga i danas, 16 godina od njegove smrti, čuvamo sjećanje na ovog velikog čovjeka, političara, privrednika i sportistu.

Milorad Dodik
FOTO: SRNA

Dodik je rekao da je Milan Jelić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, bio ličnost u kojoj su ujedinjene sve vrline koje krase jednog čovjeka ljudskost, hrabrost, poštenje, čvrst karakter, humanost i odanost domovini i svom narodu.

“Svima nama Milan je bio i ostao trajna uspomena i sjećanje. Ponosni smo na njegov lik i djela, koja ostaju da vječno svjedoče koliko je bio posvećen svima – prije svega, svojoj porodici, prijateljima, svojim Modričanima i svim građanima Republike Srpske”, istakao je Dodik povodom godišnjice smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Pročitajte još

Iako je prošlo 16 godina od njegove smrti, rekao je Dodik, sjećanje na Milana ne blijedi, a tuga ne prestaje o čemu svjedoči i redovno okupljanje brojnih prijatelja, saradnika i poštovaoca njegovog rada i životnog djela na mjestu vječnog počivanja.

– Učinio je mnogo za Republiku Srpsku i zato Srpska i njeni građani nikada neće zaboraviti svog predsjednika Milana Jelića. NJegov vječni optimizam i neiscrpna energija do zadnjeg trenutka bili su i biće naša pokretačka snaga i podstrek da stvaramo ljepšu, bolju i prosperitetniju Republiku Srpsku, baš onako kako je Milan zamišljao – naveo je Dodik.

Milan Jelić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, preminuo je 30. septembra 2007. godine.

Bio je univerzitetski profesor, doktor ekonomskih nauka i sportski radnik. Obavljao je i funkciju ministra privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije