Politika

Kabinet predsjednika Srpske: Vrijeme ultimatuma je prošlost, Dodik neće podleći prijetnjama i pritiscima

Iz Kabineta predsjednika Republike Srpske istakli su da je zapanjujuća drskost evropske parlamentarke Tineke Strik da uopšte pomisli da glas jednog nelegalnog i nelegitimnog stranca može biti mjerodavniji od 300.180 glasova građana Republike Srpske.

zgrada Vlade RS
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Građani Republike Srpske su ti čije je mišljenje jedino važno, i oni su svoj stav iznijeli 2. oktobra 2022. godine jasno rekavši da žele Milorada Dodika za svog predsjednika – naglasili su iz Kabineta predsjednika Srpske reagujući na pozive Strikove upućene OHR da legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske da “kratkoročni ultimatum za povlačenje njegovih najnovijih poteza, te da ga smijeni s funkcije u slučaju nepoštivanja”.

Pročitajte još

Iz Kabineta su poručili da je apsolutno nemoguće i da se kosi sa zdravim razumom i osnovnim postulatima demokratije da neizabrani stranac, koji pri tom, ni za funkciju koju priželjkuje da obavlja nema potvrdu Savjeta bezbjednosti, na bilo koji način utiče na volju građana Republike Srpske i njene izabrane predstavniike.

– Očito da evropska parlamentarka Tineke Strik nije upoznata o pravnom sistemu Republike Srpske i BiH, te da je, pretpostavićemo, u opštem neznanju dala sebi za pravo da komentariše akte donesene od najvišeg zakonodavnog organa u Srpskoj – Narodne skupštine Republike Srpske, na ovakav način, i da ih kvalifikuje kao secesionističke.

– Vrijeme ultimatuma je iza nas, a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik neće podleći nikakvim pritiscima i prijetnjama, nastaviće da štiti interese Republike Srpske i svih njenih građana, njenu imovinu i teritoriju – poručili su iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije