Banjaluka

Donacija kompanije m:tel: Rekonstruisana učionica na Prirodno-matematičkom fakultetu, naredna faza nabavka računara (FOTO)

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci rekonstruisana je učionica zahvaljujući donaciji kompanije m:tel u iznosu od skoro 60.000 maraka, a u narednoj fazi biće i nabavka računara.

PMF mtel donacija
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Učionica je u potpunosti rekonstruisana, a zamijenjena je stolarija, prozori i podovi.

Dekan PMF u Banjaluci Radoslav Dekić istakao je da će donacija kompanije m:tel za renoviranje učionice, tačnije računarskog centra značiti puno za poboljšanje uslova kada je u pitanju studiranje studenata.

– Kao što sam rekao, radi se o osam studijskih programa, ukupno 16 usmjerenja koji imaju informatičke grupe predmeta čime su opremanjem računarskog centra njihovi uslovi znatno povećani i omogućeno je efikasnije izvođenje nastave – istakao je Dekić.

Pročitajte još

Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku u kompaniji m:tel podvukao je to da je m:tel kao lider u oblasti telekomunikacija i IT industrije na teritoriji BiH izuzetno usmjeren ka podršci akademskim institucijama.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
PMF mtel donacija
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
PMF mtel donacija
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
PMF mtel donacija
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– I tu praksu nastavlja ovom donacijom koja je u ukupnom iznosu od 60.000 KM. Ono što je jedan od naših ciljeva je to da možemo da pomognemo studentima i samom fakultetu u podizanju same nastave i u prilici nabavke naučno-nastavnih sredstava koji će u budućnosti da praktično studente približi novim tehnologijama kojim se oni bave. Isto tako mogu da kažem da je naš veliki interes da ovu saradnju nastavimo i dalje – rekao je Aleksijević.

Student PMF u Banjaluci Aleksa Simić rekao je novinarima da im je ova prostorija jako bitna jer se ovdje održava najveći broj njihove nastave.

– Ovo je stvarno poboljšanje u odnosu na ono što smo imali ranije. Prostorija je puno osvijetljena, ima više prostora, sva oprema je nova tako da očekujem da će održavanje nastave biti još kvalitetnije i bolje nego prije – istakao je Simić.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije