Banjaluka

Donacija kompanije m:tel - učionica na PMF-u Banjaluka

Još jedna moderno opremljena učionica od danas je dostupna i studentima Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Milan Aleksijević i Radoslav Dekić
FOTO: M:TEL

Kompanija m:tel izdvojila je značajna sredstva i u svojoj misiji podrške obrazovnim institucijama omogućila studentima ovog fakulteta još bolji i kvalitetniji rad i učenje.

– Ova moderno opremljena učionica je još jedna potvrda naše dugogodišnje saradnje i ulaganja u akademsku zajednicu kroz društveno odgovorne aktivnosti naše kompanije. Posebno smo srećni kada nam studenti dolaze u m:tel kao m:stipendisti ili putem programa stručne prakse, a na kraju školovanja svoje mjesto pronađu upravo u okviru velike m:tel porodice. Želio bih da najavim još jedan zajednički projekat, a to je stručna saradnju PMF-a i m:tel-a u oblasti plana razvoja karijere, što je jako bitno za buduće usmjerenje studenata – izjavio je prilikom svečanog otvaranja izvršni direktor za tehniku kompanije m:tel Milan Aleksijević.

Milan Aleksijević
FOTO: M:TEL
Milan Aleksijević

Radoslav Dekić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta izrazio je zadovoljstvo saradnjom m:tel-a i ovog fakulteta, posebno zato što se otvaranje ove moderne učionice desilo na samom početku akademske godine.

– Nadam se da je ovo početak i da ćemo u budućnosti uz pomoć privrednika otvarati još ovakvih učionica koje odgovaraju standardima modernih akademskih zajednica – izjavio je Dekić.

Aleksa Simić, student PMF-a takođe je izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja nove učionice rekavši da će im ovakvo okruženje sigurno pružiti još kvalitetnija predavanja.

Organizovanje stručne prakse u kompaniji m:tel, m:stipendije, stručna predavanja i saradnja, kao i materijalna podrška obrazovnim institucijama samo su dio društveno odgovornog poslovanja i ulaganja m:tel-a u nauku i obrazovanje, koji doprinose boljim uslovima za rad i usavršavanje studenata kao i kompletne akademske zajednice.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije