Kolumne

Fotelje prije bezbjednosti

Djeca se zatrpavaju u snijeg, lome se ruke, izbijaju zubi, a šta rade nadležni dok se to dešava u Osnovnoj školi „Srbija“ u Palama? Ćute!

Fotelje prije bezbjednosti

Šta rade nadležni u ministarstvima, isto ćute!

Koliko god to zvučalo nevjerovatno, mještani tog grada kažu da je istina da se to sve dešava već duži niz godina, ali da se sve zataškava.

Težak slučaj vršnjačkog nasilja desio se krajem prošle sedmice na Palama i za njega opet niko ne bi ni znao, da se potpredsjednica Narodne skupštine RS Sonja Karadžić-Jovičević nije oglasila o tome.

Ono što je zabrinjavajuće jesu tvrdnje roditelja djece koji pohođaju tu školu. Oni tvrde da ovo nije prvi put, ali da se boje i da nije zadnji put da se takve stvari dešavaju u ovoj školi.

Pričaju da se zadnjih godina dešavalo da se djeca iz škole vrate sa slomljenim rukama, izbijenih zuba, ali da niko od nadležnih nije ništa poduzimao.

Ništa bolje nije ni ponašanje direktorice ove škole, koja se očito trudila da ovaj slučaj minimalizuje i koja tvrdi da se ništa nije desilo.

Na naše pitanje da kaže šta se desio u školskom dvorištu kada je osam učenika napalo dječaka, ona je tvrdila da ne zna za taj slučaj i da prvi put to čuje.

Međutim, njenu izjavu samo par minuta kasnije demantovao je otac napadnutog dečaka koji je rekao da mu je ona ispričala da je gledala snimak tuče.

Očito da je na taj način pokušala prikriti cijeli slučaj, pa zbog svega toga se nameće očigledno pitanje: Da li je ovoj direktorici bitnija njena fotelja, ili bezbjednost učenika koji pohađaju njenu školu?

Krajnje je vrijeme da se u cijeli slučaj uključi Ministarstvo prosvjete i nadležne isnpekcije, pa i policija.

Treba ispitati šta se dešava u ovoj školi, da li su tačne tvrdnje roditelja, pa da se utvrdi i čija je odgovnost što se o tome šuti godinama.