Banjaluka

(FOTO) "Hrana i lijekovi po nižim cijenama" Drinić najavio kartice prijateljstva za penzionere

Radimo na tome da svim penzionerima u Banjaluci obezbijedimo kartice prijateljstva na osnovu kojih će kupovati po nižim cijenama hranu, lijekove i robu široke potrošnje.

Nebojša Drinić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Poručio je ovo narodni poslanik i koordinator projekta za obezbjeđivanje kartica prijateljstva za sve penzionere, Nebojša Drinić.

On navodi da je Banjaluka primjer dobre brige o penzionerima, te je podsjetio da su do sada podijelili 1.200 kartica za besplatan prevoz penzionerima.

Nebojša Drinić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Nebojša Drinić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

To je, navodi Drinić, samo dio projekta pažnje i poboljšanja kvaliteta života populacije treće dobi.

Prema njegovim riječima zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem uveliko radi na tome da se penzionerima podigne životni standard.

– To je prioritet. Uzimajući u obzir da veliki dio starije populacije ostvaruje minimalne penzije, te da često nemaju osnovne uslove za život, ulažemo ogromne napore da im obezbijedimo starost dostojnu čovjeka. Radimo na tome da svim penzionerima obezbijedimo kartice prijateljstva na osnovu kojih će kupovati po nižim cijenama hranu, lijekove i robu široke potrošnje – ponovio je Drinić.

Pročitajte još

Dodao je da će se kontnuirano rješavati egzistencija starijih građana Banjaluke, a ne samo pred izbore.

– Кako budemo finansijski jačali povlasticu besplatnog prevoza omogućićemo svim penzionerima. Naši najstariji sugrađani su tokom svog radnog vijeka mnogo učinili za Banjaluku i za sve nas. Zato ne smiju biti zapostavljeni i borićemo se na sve načine da im se bar malo odužimo za sve – naglasio je Drinić.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije