Kultura

(FOTO) NEVJEROVATNA TRANSFORMACIJA Bili Zejn će glumiti legendarnog Marlona Branda u novom biografskom filmu

Još jedan biografski film, još jedna nevjerovatna transformacija. Bili Zejn će glumiti Marlona Branda za novi biografski film "Valcer sa Brandom" i njegov izgled za ovaj naslov oduševio je javnost.

Bili Zejn
FOTO: ANDRE PAIN/EPA

Zejn (58) je na svom Instagramu objavio slike sa seta gdje izgleda identično kao legendarni glumac.

– Istinita priča o Marlonu kao “kumu” pokreta za zaštitu životne sredine, koji je predvodio održivu arhitekturu i dizajn bez ugljenika na svom privatnom ostrvu Tetiaroa 1970. godine – napisao je u opisu slike.

Film je režirao Bil Fišman, a baziran je na memoarima Bernarda Džadža pod nazivom “Valceri sa Brandom: Planiranje raja na Tahitiju”.

Radnja filma smještena je u kasne 1960-ih i rane 1970-te, kada je glumac kupio privatno ostrvo Tetijaroa u južnom Pacifiku, gdje je snimio film “Mutiny On The Bounty” iz 1962.

Brando se zaljubio u Tetijarou i angažovao Džudža, arhitektu, da izgradi selo, kuću i eko-hotel na ostrvu.

Tia Karere, Džon Heder, Ričard Drajfus, Aleina Hafman, Rob Kordri i Kamila Razat zaokružuju glumačku ekipu.

Zejn, koji je takođe producent filma, rekao je da je projekat “ljubavno pismo Tahitiju, njemu i njegovoj strasti”.

Pročitajte još

Zejn je takođe prepoznao kako je Brando bio ispred svog vremena kada je u pitanju aktivizam.

– Tada se niko nije borio ni za šta. A on se zalagao se za građanska prava, marširao je sa dr Martinom Luterom Kingom, šetao za građanska prava, borio se za prava starosedelaca. Niko ne zna je šta je uradio za životnu sredinu kao aktivista i predviđanje koje je imao o tome šta će u stvari postati klimatska kriza o kojoj svi pričaju danas – rekao je glumac.

Brando je preskočio dodjelu Oskara

Brando je osvojio dva Oskara od osam nominacija u karijeri. Njegov drugi Oskar bio je za ulogu Vita Korleonea u filmu “Kum”. Ali Brando je preskočio ceremoniju dodijele Oskara 1973. jer je protestovao zbog negativnog prikaza Indijanaca u Holivudu. U njegovo ime nagradu je primila indijanska glumica Sačin Malo Pero i održala govor koji će se decenijama kasnije prepričavati.

Preminuo je u 80. godini od respiratornih i srčanih poteškoća 1. jula 2004. godine, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu