Kultura

(FOTO) “Ostaje samo praznina” Radoš Bajić objavio posljednju uspomenu sa Žarkom Lauševićem i napisao emotivnu poruku

Legenda srpskog glumišta Žarko Laušević sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana, gdje su ga najmiliji, kao i veliki broj kolega ispratili na vječni počinak.

Radoš Bajić i Žarko Laušević
FOTO: OLIVER BUNIĆ, MILAN ILIĆ / RINGIER

Lauševićeva supruga je 15. novembra saopštila da je glumac izgubio bitku sa teškom bolešću, a od tada mnogi su se oprostili od njega.

Radoš Bajić prethodne dvije godine sarađivao je sa Žarkom, a pored toga bili su veliki prijatelji.

Reditelj i glumac je sada na svom Instagramu objavio nikad viđenu fotografiju sa Lauševićem na kojoj nasmijani poziraju na snimanju filma “Hilijard”, a uz to je ostavio i emotivnu poruku.

– Dva uzastopna ljeta smo snimali “Halijard”, 2021 i 2022.godine… Radili smo prepuni elana i vjere da zajednički stvaramo nešto važno, veliko i neponovljivo… Družili smo se, besjedili satima, razgovarali o umjetnosti, o životu, o porodici, o našoj djeci, i našem filmu. U jesen 2022.godine požalio se da se ne osjeća najbolje. To je bio početak puta u ponor nestanka – da bi nas ovih dana veliki Lauš nepovratno napustio… – počeo je Radoš i dodao:

Pročitajte još

– Nažalost, duboko žalostan ispratio sam na vječni put mnoge drage kolege, divne ljude i velikane sa kojima sam nezaboravno radio i prijateljevao: Batu, Smokija, Gagu Nikolića, Mandu, Glogovca, Mirka Babića, Miliju Vukovića, Feđu Stojanovića, Momira Bradića, mog Đodu, prije neki dan otišao nam je i dragi Meto Jovanovski – ali smrt jedinstvenog Žarka Lauševića koji je briljirao i kao čovjek i kao fascinantni tumač KOSTE JOVIĆA u “Herojima Halijarda” me je najbolnije drmnula. Ostaje samo praznina…Priznajem… Čovjek sam…

Pocivaj u miru dragi Zare,

tvoj Radoš, piše u objavi, prenosi Blic.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije