Zabava

"Moraš ti, Laušević se zaglavio u snijegu" Nikola Kojo je jednom pritekao Žarku u pomoć, pa opisao kako je sve izgledalo

Poznati glumac Nikola Kojo jednom prilikom morao je da mijenja Žarka Lauševića u predstavi.

"Moraš ti, Laušević se zaglavio u snijegu" Nikola Kojo je jednom pritekao Žarku u pomoć, pa opisao kako je sve izgledalo
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Nikola je jednom prilikom ispričao kako je do toga došlo. On je došao da gleda predstavu, a onda se neplanirano našao na bini i igrao jednu od glavnih uloga.

– Zamolili su me da uskočim umjesto Žarka u predstavi “Mala”. Ja sam došao da gledam predstavu. Bila je to predstava koja je trajala tri i po sata. Bila je veliki hit “Zvezdara teatra”. Sjedim u publici, čekam da počne predstava, a vrijeme prolazi. Prolazi pet minuta, prolazi deset minuta… Publika postaje nervozna. Dolazi razvodnica po mene, izvlači me iz publike i kaže mi: “Dođi, glumci te zovu” – ispričao je Nikola, koji je zatim otišao u šminkernicu, a onda su mu objasnili da Laušević neće stići na vrijeme da odigra ulogu.

– Rekli su mi da se Lauš zaglavio u nekom snijegu vraćajući se sa snimanja i da nema šanse da stigne sigurno još sat vremena. Dobro, i šta…? – pitao ih je.

– Pa, ti moraš da igraš. Ti si ovdje jedini glumac… – odgovorili su mu.

Pročitajte još

– Kako, ljudi, da igram, pa predstavu nisam pogledao, nisam imao nijednu probu. Nema nikakve šanse da to uradim – rekao je nervozni i uplašeni Kojo tad, pa dodao:

– I onda je trajalo nadmudrivanje jedno 20 minuta. Jedni su me nagovarali da igram jer će sve propasti ako se predstava ne odigra, Bjela mi je rekao: “Ja to na tvom mjestu ne bih uradio, to je treća muška uloga u predstavi” – prisetio se Kojo i otkrio šta se dalje dogodilo.

– Ne znam kako, oni me nagovore i ja obučem policijsku uniformu pošto je Žarko igrao tog policajca Žiku Ajkulu. Stavili su ljude koji su držali tekst na svim izlazima sa scene. Pred svaku scenu su mi objašnjavali šta treba da uradim. Odigrao sam tu predstavu, došao sam u foaje i praktično sam bio u nekoj polunesvijesti. Nisam imao toliko snage da ljudima pružim ruku koji su htjeli da mi čestitaju na tome što sam uradio – ispričao je glumac, piše Blic.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu