Politika

(FOTO) "Šmrc, baš me potreslo" Gorica Dodik se oglasila povodom američkih sankcija

Šmrc, baš me je potreslo, napisala je ovo Gorica Dodik, kćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na društvenoj mreži X (Tviter) nakon što je Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo sankcije njenom bratu Igoru Dodiku i njoj i jasno poručila šta misli o tome.

(FOTO) "Šmrc, baš me potreslo" Gorica Dodik se oglasila povodom američkih sankcija
FOTO: ATV/SCREENSHOT

Dodala je da nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na crnoj listi SAD.

– Hvala vam puno, nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na vašoj crnoj listi, to je dokaz da nismo agresori i zločinci kao vi. Vama su ruke krvave do lakata, ko god vas podržava saučesnik je u vašim monstruoznim zločinima širom svijeta – poručila je Gorica.

Podsjećamo, Igor i Gorica Dodik, djeca predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, našli su se na listi sankcionisanih Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu američkog OFAC, na njihovu listu sankcija dodati su i restoran „Agape“ Banjaluka, čiji su vlasnici Gorica Dodik i Ivana Dodik, supruga Igora Dodika.

Pročitajte još

Takođe, na toj listi je i firma „Agro voće“ iz Laktaša, zatim „Fruit eko“ Gradiška, te „Global liverti“ iz Laktaša. Radi se o firmama koje su u vlasništvu ili su povezane sa porodicom Dodik.

SAD su protiv Dodika uvele sankcije 5. januara 2022. godine, kao i 17. jula 2017. godine zbog opstruiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nalazi se i pod sankcijama Velike Britanije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu