Politika

(FOTO) SNSD POGAZIO ZAKLJUČKE NSRS Borenović o današnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH na kojoj je glasano za hitno donošenje dopuna Zakona o odbrani BiH

Nevjerovatna licemjernost i gaženje Narodne skupštine Republike Srpske u režiji Dodikove družine u Parlamentu BiH.

Sastanak opozicije u Istočnom Sarajevu, Branislav Borenović
FOTO: SDS

Napisao je na društvenoj mreži X lider PDP i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović koji kaže da su svi poslanici SNSD danas glasali za hitno donošenje dopuna Zakona o odbrani BiH.

Taj zakon su nam i njihovi SNSD delegati iz Doma naroda BiH predložili, što je u potpunosti protiv zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske od 10.12.2021. godine. A o tome da nema odlučivanja dok se zakonski ne riješi pitanje Ustavnog suda BiH i odlaska stranih sudija više je besmisleno govoriti, to gaze svakog dana – naveo je Borenović.

On je objavio i fotografiju zaključaka za koje tvrdi da su pogaženi, a tiču se Informacije o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Tako prvi zaključak koji apostrofira Borenović kaže da se povlače odluke iz 2005. godine koje se tiču davanja ovlaštenja Vladi Republike Srpske da potpiše Sporazum o prenosu nadležnosti iz oblasti odbrane na institucije BiH sa Vladom FBiH.

Dalje, zaključak je i da Vlada Republike Srpske povuče saglasnost sa navedenog sporazuma, te da se zakoni o odbrani BiH, o službi u Oružanim snagama BiH, o obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, o državnoj agenciji za istrage i zaštitu, neće primjenjivati na teritoriji Republike Srpske od dana stupanja na snagu zakona iz oblasti odbrane i bezbjednosti.

Borenović navodi i da je SNSD od stava da u roku od 6 mjeseci Vlada uputi na razmatranje u NSRS nove zakone iz oblasti odbrane i bezbjednosti pobjegao još 26. aprila 2023. godine.

Pročitajte još

Podsjećamo, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, čiji je predlagač delegat iz Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš, za koji je u Domu naroda glasao SNSD, a koji su danas svi poslanici SNSD u PD PS BiH podržali da ide po hitnoj proceduri na usvajanje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije