Banjaluka

(FOTO) VEČE ZA PAMĆENJE Održana šesta po redu modna revija "Baš po mjeri"

Na oduševljenje publike, u Banskom dvoru u Banjaluci održana je šesta po redu modna revija “Baš po mjeri“.

(FOTO) VEČE ZA PAMĆENJE Održana šesta po redu modna revija "Baš po mjeri"
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Na ovogodišnjoj reviji prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je iskoristio priliku da se zahvali i čestita odbornici Snežani Kutlešić Stević na vrhunskoj organizaciji ove plemenite priče.

– Veče za pamćenje i šesta po redu modna revija „Baš po mjeri” – revija koja slavi različitost – poručio je gradonačelnik.

Osvrnuvši se na osnovnu ideju ove revije, koja ima za cilj da prikaže osobe s invaliditetom u novom svjetlu, kao potpuno ravnopravne članove društva, koji su tu sa nama, gradonačelnik je istakao da svaki večerašnji korak nosi poruku o inkluziji, odbacivanju predrasuda i prikazivanju različitosti.

FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

– Osvijestimo se, gradimo svijet bez barijera i pun ljubavi prema svima, jer samo zajedno uz razumijevanje i prihvatanje razlika možemo dalje – zaključio je Stanivuković.

Pročitajte još

Reviji je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Banjaluke Ljubo Ninković.

Podsjećamo, ove godine revija je organizovana u saradnji s Narodnim pozorištem Republike Srpske, a tema ovogodišnje revije je improvizacija – prilagođavanje.

Polazeći od toga da se gotovo svakodnevno veliki broj ljudi koji ima invaliditet prilagođava i improvizuje svoje životne puteve u skladu sa onim što im društvo nudi, te zbog nemogućnosti zaposlenja, obrazovanja, pristupa i mnogih drugih neriješenih sistematskih pitanja pristaju na improvizacije i puteve kojima moraju, a ne onima kojima žele da idu, modeli su simbolično izašli u pozorišnim kostimima, ali ne na daske koje život znače.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije