Politika

"HAŠKI SUD IZGUBIO KREDIBILITET" Glavaš ističe da je srpski narod je kroz istoriju uvijek bio slobodarski

Presuda Haškog suda nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću je pokušaj nametanja kolektivne krivice srpskom narodu, koji je kroz istoriju uvijek bio slobodarski, junački, ponosan i miroljubiv, kakav je i sam srpski general Mladić.

"HAŠKI SUD IZGUBIO KREDIBILITET" Glavaš ističe da je srpski narod je kroz istoriju uvijek bio slobodarski
FOTO: FOTO: DNS

Kaže ovo poslanik DNS u parlamentu Srpske Aleksandar Glavaš, dodajući da je Haški tribunal već odavno pokazao i dokazao da je pristrasan, neprofesionalan, neutemeljen i nedosljedan politički sud koji je uspostavljen iskuljučivo da Srbe prikaže kao zločinački narod.

– Ovaj sud odavno je izgubio kredibilitet, a sve njegove presude ogledalo su današnjeg pravosudnog haškog sistema gdje grupa moćnika nameće svoja pravila ne dozvoljavajući da istina ugleda svjetlo dana – kaže Glavaš.

– Iako ne postoji nijedan pisani dokaz da je general Mladić ikada naredio akciju u Srebrenici, kako kaže Glavaš, sud je to ignorisao i osudio ga za genocid u ovoj opštini. Кako onda mogu Srbi vjerovati takvom sudu? – upitao je Glavaš.

Pročitajte još

On ističe da današnja presuda generalu Mladiću nije donesena jednoglasno jer je sutkinja Nijambe imala izdvojeno mišljenje u svim tačkama optužnice.

– To pokazuje da ipak postoji zrno zdravog razuma u nakaradnom sistemu kao što je Haški tribunal i da ćemo jednog dana sigurno dočekati i doživjeti reviziju ovog ali i svih drugih slučajeva u kojima su Srbi označeni krivim bez da je ijedan njihov argument i dokaz uzet u razmatranje. Pravda je spora ali dostižna – poručio je Glavaš.

Prihvati notifikacije