Sudbine

Humanost srpskih kamiondžija: Potpuno nepoznatog čovjeka Nenad je spasao i pomogao mu da preživi (VIDEO)

Da su srpske kamiondžije i te kako solidarne na putevima širom svijeta, pokazuje primjer Nenada Miloševića iz Lučana koji se kao vozač kamiona našao na drumu u u Kazahstanu. U trenutku pravljenja pauze od 45 minuta, prišao mu je Kazahstanac , vidno umoran i preplašen i zamolio ga da ga poveze.

Nenad Milošević spasio čovjeka
FOTO: RINA/SCREENSHOT

Imao je kod sebe samo neku flašicu vode, iscjepano odjelo na sebi i pohabane cipele. Bio je vrlo umoran , danima nije jeo i kupao se. Pobjegao je od ljudi koji su ga zarobili da radi i pješke je prešao sto kilometara dok nije naišao na dio puta gdje sam se parkirao. Nekoliko dana je sa mnom u kamionu, zbrinuo sam ga, nahranio i obukao, kaže Nenad Milošević.

Nenad , kako kaže, ne voli da se snima niti da se medijski eksponira, ali je odluku, u posljednjem trenutku promjenio kako bi , pomogao Kazahstancu da pronađe svoju sreću , svoju sestru koja živi u Rusiji , pomogne ovom neznancu u nevolji, ali ujedno i pokaže kakvi su Srbi kamiondžije.

– Ovo je samo način da pokažem kolika je solidarnost nas kamiondžija na putu, neko se nama obrati za pomoć, mi nekome. To je taj krug sreće koji se neprestano okreće – dodaje Nenad.

Neobičan Nenadov saputnik i te kako je zahvalan na pomoći koji mu je pružio u trenutku kada mu je ona bila najpotrebnija.

Pročitajte još

– Bio sam porobljen, prošao sam jezive situacije, gledao sam da što prije pobjegnem, danima nisam jeo i bio sam na ivici snage. Hvala Nenadu , mnogo hvala i dokazao je da ste vi Srbi sve ono što sam čuo, jedan divan i human narod – kaže ovaj Kazahstanac.

Inače, narednih nekoliko dana Kazahstanac će imati siguran „ krov nad glavom“ u Nenadovom kamionu,a Dragačevac iskreno vjeruje da će im se putevi ponovo ukrstiti. – Nadam se da će iz ove situacije moj namučeni prijatelj sa druma izaći kao pobjednik. Ostavio sam mu moj broj telefona, da mu se nađe. Volio bih da sve bude kako treba i da ga ugostim u mom rodnom kraju , kaže Nenad , otac četvoro djece iz Lučana i djed jedne unuke kome porodica, kao i svakom u ovoj branši itekako nedostaje pa je i ovo prilika da ih pozdravi, piše RINA.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije