Svijet

Imunizacija u Crnoj Gori ide po planu: Stigao još jedan kontingent vakcina "Fajzer"

U Crnu Goru danas je stigao još jedan kontingent "fajzer" vakcina, dio od ukupno 42.000 doza koje će biti isporučene do avgusta, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Imunizacija u Crnoj Gori ide po planu: Stigao još jedan kontingent vakcina "Fajzer"
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Ministar Jelena Borovinić Bojović zahvalila je EU za solidarnost i prijateljstvo koje iskazala prema svim državama zapadnog Balkana i pozvala građane da se vakcinišu.

Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa istakla je da je EU od početka pandemije obezbijedila Crnoj Gori više od 115 miliona evra bespovratne podrške i povoljnih kredita.

– Ovaj novac je pomogao da zaštitimo medicinske radnike, poboljšamo zaštitu zdravlja građana i sačuvamo hiljade radnih mjesta. Donacija vakcina je još jedan način na koji EU i njene države članice pokazuju solidarnost sa građanima Crne Gore – poručila je Popa.

Isporuka vakcina finansirana je iz paketa pomoći vrijednog 70 miliona evra, koji je Evropska komisija usvojila u decembru 2020. godine.

Ambasador Austrije u Crnoj Gori Ana Janković rekla je da je Austrija intenzivno sarađivala s Evropskom komisijom kako bi omogućila dijeljenje vakcina protiv kovida 19 sa zapadnim Balkanom i preuzela je ulogu koordinatora u ovom projektu.

Prihvati notifikacije