Banjaluka

Istorijske mjere podrške u najvećem gradu Srpske "Banjaluka je jedinstvena po besplatnim politikama i pomoći građanima"

Banjaluka ima brojne besplatne politike i mjere podrške sugrađanima po čemu je naš grad jedinstven i u Evropi.

Draško Stanivuković gradonačelnik
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Gradite kuću sa besplatnom građevinskom dozvolom, gdje su vam priključak za vodu i kanalizaciju besplatni, gdje su placevi za višečlane porodice koje dajmo, takođe, besplatni. Legalizacija je, takođe, besplatna. Zatim, dijete vam dobije besplatne udžbenike, maturska proslava je isto besplatna. Oko 40 miliona KM su sve mjere podrške – rekao je Stanivuković.

Ističe da su svih tih 40 miliona KM građani plaćali i da su ta sredstva usmjerena opet prema njima.

Pročitajte još

– Banjaluka sve to izdržava, jer nema kriminala i korupcije. Osnažili smo prihode, racionalizovali troškove. Čak i ako nam Skupština Grada ništa ne da, nijedne prihode ne žele da usvoje, ja sam preponosan.  I sa 10 miliona manje što imamo zbog prezaduženosti Vlade Republike Srpske, opet imamo sve – naveo je Stanivuković.

Ističe da je Banjaluka stabilna, sve obaveze izmiruje i građani će i dalje imati ove mjere podrške.

– Na ovih deset besplatnih politika, planiramo i besplatan javni prevoz za dodatne katerogije građana, odnosno sve penzionere, uz ove kategorije koje već imaju. To bi bilo 55 hiljada građana, za koje ćemo izraditi i “Kartice prijateljstva” za povoljniju kupovinu širom grada – rekao je Stanivuković.

Takođe, Banjaluka, prema njegovim riječima – sufinansira i boravak mališana u privatnim vrtićima.

– To su ogromne stvari. Sufinansiranje privatnih vrtića mogli bismo podići i na 100 KM, samo da imamo malu pomoć od Skupštine Grada. Sve ove mjere nema nijedan grad u Republici Srpskoj – naveo je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije