Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JEZIV ZLOČIN KOJI MIJENJA ZAKON Dječak (13) silovao i ubio djevojčicu 10-godišnju djevojčicu

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Ubistvo 10-godišnje djevojčice koje je u Kini počinio 13-godišnji dječak uzburkao je javnost i pokrenuo raspravu o kineskim kriminalnim zakonima pošto je objavljeno da tinejdžer ne može da bude optužen za zločin.

MUP će predložiti Ministarstvu pravde da se pooštre kazne za krivična djela koja počine maloljetnici u Srbiji!

Slučaj zabilježen u gradu na sjeveroistoku kine Dalianu, izazvao je tenzije u javnosti i pravnom svijetu o tome kako mladi prestupnici treba da budu kažnjeni.

Pod kineskim Krivičnim zakonikom, tinejdžeri uzrasta od 14 do 18 godina mogu da se smatraju krivično odgovornima ukoliko počine teške zločine, kao što su ubistvo, silovanje, trgovina drogom, pljačka. Međutim, mlađi od 14 godina ne mogu da budu kažnjeni kao kriminalci. Oni su ili vraćeni svojim roditeljima da ih oni discipliniju ili, dosta rijetko, budu poslati u popravne domove za mlade prestupnike.

Tijelo djevojčice nađeno je 20. oktobra, nekoliko sati nakon što ju je njen brat dovezao na čas crtanja, prenosi Čajna dejli.

Kada se djevojčica nije vratila kući, njeni roditelji su krenuli da je traže. Tijelo su našli nedaleko od kuće i pozvali policiju koja je odmah te noći privela 13-godišnjeg dječaka, prenosi CNN.

(Telegraf)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO