Društvo

Jutros povoljni uslovi za vožnju: Saobraćaj usporen na mjestima gdje se izvode radovi

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Motike cesta radovi na putu znak
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Vozačima se savjetuje da budu oprezni i da zbog visoke dnevne temperature duža putovanja planiraju rano ujutro ili kasno uveče

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka produženi su radovi na sanaciji klizišta u LJeskovim vodama do 15. septembra, a vozila se i dalje preusmjeravaju na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

U FBiH za danas je najavljen početak radova na tranzitu u Sarajevu zbog čega će se svakim danom, osim nedjelje, od 7 do 16.30 saobraćati usporeno, jednom trakom.

Radovi na polaganju završnog sloja asfalta danas će se izvoditi na putnom pravcu Bihać-Kamenica, zbog čega će do 19 časova saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Sporije zbog radova vozi se magistralnim putevima Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo, Kiseljak-Busovača, Livno-Kamensko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, u Kladnju iz smjera Olova, te na području Stoca i Hadžića.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duže od pola sata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu