Društvo

KORONA MEĐU NAJUGROŽENIJIMA U ustanovama socijalne zaštite 73 zaraženih opasnim virusom

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smještaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 54 korisnika i 19 zaposlenih.

KORONA MEĐU NAJUGROŽENIJIMA U ustanovama socijalne zaštite 73 zaraženih opasnim virusom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima Knjaževac, Subotica i Novi Sad (RJ Liman i RJ Novo naselje).

Zaraženih ima i u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ”Srce u jabuci” u selu Jabuka kod Pančeva, Ustanovi za djecu i mlade ”Sremčica” iz Beograda i dva doma za smeštaj odraslih i starijih – ”Kladomox plus” iz Kelebije i ”Terza Eta” iz Priboja.

Ukupan broj izliječenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1.026, a broj izliječenih zaposlenih u tim ustanovama je 412, precizira se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procjena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smješteni su u izolaciju, dok zaposleni u tim ustanovama, kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.