Politika

Kosovski premijer potencijalni svjedok: Specijalno tužilaštvo odobrilo saslušanje Kurtija u slučaju uhapšenog Srbina

Advokat Dejan Vasić izjavio je da je Specijalno tužilaštvo voljno i da je odobrilo da se kosovski premijer Aljbin Kurti sasluša kao svjedok u slučaju uhapšenog Dragiše Milenkovića iz Gračanice.

ALJBIN KURTI
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Danas sam predao novu molbu, s obzirom na to da mi na prethodnu od strane premijera nije odgovoreno, a kojom sam ga obavijestio da je njegovo svjedočenje odobreno. Predao sam molbu kojom od njega tražim da pred Specijalnim tužilaštvom da svoj iskaz vezan za taj period kada je bio politički pritvorenik u Okružnom zatvoru u Prištini – rekao je Vasić.

On je dodao da očekuje da će odgovor na molbu od potencijalnog svjedoka, Aljbina Kurtija, biti dostavljen veoma brzo.

– Mislim da nema razloga da ne dođe do tog svjedočenja – naveo je Vasić.

Vasić je ranije najavio da će zatražiti da Kurti bude svjedok u slučaju Milenkovića jer je Kurti bio pritvoren u zatvoru u Prištini u vrijeme kada je Milenković radio u tom zatvoru.

Pročitajte još

– On bi sa svoje strane trebalo da kaže par riječi o kredibilitetu osumnjičenog i njegovom postupanju prema sadašnjem premijeru, a tadašnjem pritvoreniku Aljbinu Kurtiju kome je pravio društvo dok je bio u ćeliji, donosio mu knjige da čita, sa kojim je puno vremena proveo u razgovorima – rekao je Vasić ranije, piše Blic.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. godine do 1999. godine. Zbog hapšenja Milenkovića danima se protestovalo u Gračanici ispred policijske stanice.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije