Zabava

LEGLO BAKTERIJA Stvari bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život, a uništavaju kožu

Čistite i njegujete kožu svakodnevno, pazite na ishranu, ali i dalje ste isfrustrirani bubuljicama i miteserima koji se neprestano pojavljuju na vašem licu.

LEGLO BAKTERIJA Stvari bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život, a uništavaju kožu
FOTO: SHUTTERSTOCK

Nažalost, uz higijenu i ishranu postoje mnogi uzroci koji, tako reći, potajno utiču na vašu kožu i uništavaju je. Ove tri stvari većina nas koristi svakodnevno, a nismo ni svjesni koliko štete našoj koži nanose.

Jastučnica

Redovno mjenjanje jastučnice veoma je važno za čistoću lica. Tokom noći mrtve ćelije lica same se odstranjuju sa lica u velikoj količini, a završavaju, pogađate, na jastučnici. Kako ne biste noćima spavali na površini punoj bakterija, savjetujemo vam da jastučnicu promjenite dva puta nedjeljno.

Tastatura računara

Ne biste vjerovali, ali tastatura računara može da sadrži i do 20.000 puta više bakterija od daske na WC šolji! Sam ovaj podatak trebao bi da vam bude dovoljan znak upozorenja da tastaturu čistite barem jednom nedjeljno kako zbog neprestanog kontakta ruku s njom i licem ne biste završile sa upalnim bakterijskim procesom akni.

Mobilni telefon

Osim zbog bakterija, preduga upotreba mobilnog telefona nije dobra za vašu kožu i zbog zračenja koje može uzrokovati prerano starenje, piše Indeks. Takođe, kada koristite mobilni u tamnijoj prostoriji, što je više moguće smanjite svjetlo kako ne biste škiljili i tako podsticali stvaranje bora oko očiju.