Svijet

"Mi veoma dobro znamo šta se time htjelo poručiti" Vijenac predstavnika srpskih organizacija na spomeniku Nikole Tesle u Zagrebu završio u kesi za smeće

Vijenac koji su predstavnici srpskih organizacija položili na spomenik Nikole Tesle u čast rođendana velikog naučnika pronađen je danas u kesi za smeće.

Nikola Tesla
FOTO: NAPOLEON SARONY/WIKIPEDIA/SCREENSHOT

Vijenac su juče položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”, Samostalne demokratske srpske stranke i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Iz Srpskog narodnog vijeća saopšteno je da je danas veliki broj portala u Hrvatskoj prenio da je neko na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba (ukrštanju Masarikove, Preradovićeve i Tesline) umjesto cvijeća povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana, po svoj prilici tokom noći, postavio kesu sa smećem.

Pročitajte još

U kesi se nalazio vijenac koji su srpski predstavnici dan prije položili kraj spomenika Nikoli Tesli, navodi se u saopštenju.

– Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije riječ ni o šteti ni o sramoti već o uspješnom performansu. Kako god bilo mi veoma dobro znamo šta se sa stavljanjem vijenca SNV i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htjelo poručiti nama i o nama. Tu oznaku predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na raskršću Masarikove, Preradovićeve i Tesline ulice – ističe se u saopštenju koje je potpisao lider SNV Milorad Pupovac. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu