Banjaluka

"Moramo voditi računa o stanovništvu" Strika poručio da će tražiti besplatan javni prevoz za lica sa invaliditetom i posebnim potrebama

Odbornik Socijalističke partije Srpske u Skupštini grada Banjaluka Dragan Strika najavio je da će ova partija uložiti amandman na Prijedlog odluke o subvenciji u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada.

dragan strika
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kojim zahtijevaju besplatan javni prevoz i za lica sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama.

Na narednoj 26. sjednici Skupštine grada Banjaluka SPS će uložiti amandman na Prijedlog odluke o subvenciji u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada. Našim amandmanom zatražićemo da lica sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama dobiju besplatan javni gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Banjaluka – izjavio je odbornik SPS-a Dragan Strika.

Pročitajte još

On dodaje da su lica sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama i u prošloj godini bila oslobođena plaćanja javnog prevoza, te da ne postoji razlog da navedena lica i u ovoj godini ne budu privilegovana.

U svakom trenutku moramo voditi računa o svim kategorijama stanovništva, naročito o socijalno ili na drugi način ugroženim licima – dodao je na kraju Strika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu