Biznis

NABAVKA Vlada Srpske izdvaja 12 miliona KM za Majkrosoft licence

Vlada Republike Srpske izdvojiće gotovo 12 miliona maraka za nabavku Makrosoft licenci za tri godine.

vlada RS
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

U odnosu na istu nabavku prije tri godine, Vlada Srpske je sada spremna da ove licence plati čak četiri miliona maraka više.

Konkretno, Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske raspisao je pomenutu nabavku koja je podijeljena u dva lota.

Prvi lot se odnosi na nabavku Majkrosoft enterprise subscription ugovora za koju će Vlada izdvajati gotovo četiri miliona na godišnjem nivou odnosno oko 12 miliona KM za tri godine.

Drugi lot se odnosi na nabavku Majkrosoft licenci za potrebe edukativnih ustanova za šta će biti potrošeno oko 150.000 maraka za tri godine.

Od ponuđača koji se prijavljuju na ovaj tender Vlada traži da imaju tačno određene specijalizacije, kao i da imaju ovlaštenje nadležne Majkrosoft kancelarije za zaključivanje Majkrosoft enterprise ugovora, te da ispunjava finansijske standarde i visok nivo kompetencija čime se garantuje zaštita cijena i isporuka predmeta nabavke u trogodišnjem periodu, piše Capital.

Ponuđač mora imati status Majkrosoft LSP, ali potrebno je i da ima zaposlene odgovarajuće stručnjake i profesionalce koje Vlada zahtijeva.

Kako je naglašeno, rok za prijem ponuda je 16. april ove godine.

Pročitajte još

Podsjetimo, Vlada je i ranije nabavljala ove licence, a taj posao je prije tri godine povjerila firmi ,,Comtrade Sistem Integration“ iz Sarajeva, koja se jedina javila na tender Vlade Srpske.

Tada je Vlada za ove licence izdvojila oko osam miliona maraka što je znatno jeftinije u odnosu na najnoviju nabavku, tačnije za oko četiri miliona maraka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu