Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NASRNUO MU NA KĆERKU Punac kojeg je zet ubo nožem tereti se za POKUŠAJ UBISTVA

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je saopštilo da je juče u 15.05 uhapšen Ibro Bostandžija (62) zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

– Ibro Bostandžija je navedenog dana u ulici Velikokladuška, opština Novi Grad Sarajevo, dejstvom iz vatrenog oružja nanio teške tjelesne povrede A.T. iz Sarajeva, nakon što je A. T. nasilno provalio u kuću vlasništvo I. B. i uz upotrebu fizičke snage i noža nanio teške tjelesne povrede A. B, a lakše povrijedio I. B. Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo i službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela – navodi se u saopštenju.

Adnan Tahirović je uhapšen juče u 10.20 na osnovu ranije raspisane potjernice Opštinskog suda u Sarajevu za izazivanje opšte opasnosti.

Bostandžija i Tahirović trenutno se nalaze u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su pod prismotrom policije.

U ispovijesti Ibrina ćerka Alema Bostandžija za Avaz je navela da je više puta prijavljivala Tahirovića za nasilje u porodici. U paklu braka s Tahirovićem, koji je juče upao naoružan u kuću njenog oca da bi je ubio, Alema je provela pet godina, od toga više u sigurnoj kući nago u zajednici s njim.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO