Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NASTAVAK SUĐENJA ZA BRUTALNO UBISTVO U BANJALUCI Bilčar Milovanoviću ZARIO ŠRAFCIGER 10 centimetara u mozak

Hronika
Autor:

Foto: Srpskainfo

Nakon što je Goran Bilčar šrafcigerom u glavu ubo Bojana Milovanovića on je kao robot samo pao na glavu i umro.

Ispričao je ovo danas u Okružnom sudu u Banjaluci svjedok tužilaštva Sergej Majkić.

On je rekao da je to veče bio u društvu ubijenog Milovanovića, Đorđa Đerendije, Đorđa Borovčanina i Bojana Bibića. Kobne večeri, 18. oktobra, došli su u pekaru „Marčelo“ gdje su im se obratili Bilčar i Marko Mihailović, ali Majkić kaže da to nije doživio kao uvredu.

– Kasnije smo sjeli u auto i krenuli kući, a Đenedija koji je vozio rekao je da nas prate. Okrenuo sam se i vidio „BMW“ koji je blicao i svirao da stanemo, a Bojan je rekao da zaustavimo vozilo. Tada su Bilčar i Mihailović izašli iz vozila i počeli da nam psuju i prijete i svi smo izašli ispred auta – svjedočio je Majkić.

Kaže da je u jednom trenutku Bilčar otvorio gepek svog vozila i gađao ih dizalicom, ali da je promašio.

– Nakon toga je opet otišao do prtljažnika i uzeo šrafciger, potom se zaletio i Milovanovića ubo u glavu, a on je samo pao. Pritrčao sam Bojanu da mu probam pomoći, a Bilčar i Mihailović su krenuli ganjati moje drugove – istakao je Majkić.

Kaže da je on pokušao oživiti Bojana, a da kada su se napadači vratili da su rekli da će i njega ubiti. Ističe, da je u tom trenutku drugačije odreagovao da bi i njega ubili.

Danas je kao svjedok saslušan i specijalista sudske medicine Željko Karan koji je pojasnio da je Milovanović ubijen tako što mu je šrafciger probio sljepočnicu, kao i lobanju i ušao 10 centimetara u mozak.

– Na tijelu su bile dvije ubodne rane. Jedna na vratu, koja je plitka i površna i nije povrijedila krvne sudove. Druga rana je bila na lijevoj sljepoočnici. Nanesena je šiljastim predmetom koji je probio kožu, kost i moždano tkivo, kroz koje je napravio kanal dugačak 10 centimetara, što je izazvalo smrt – rekao je Karan.

Prilikom svjedočenja Karana u pozadini su se čuli teški jecaji majke ubijenog Bojana, kada je on opisivao kakve povrede je zadobio njen sin.

On je pojasnio da je oko rane ostao podliv, odnosno obod koji ukazuje da je šrafciger do drške ušao u glavu, ali i podliv koji ukazuje da je u glavu udarila i ruka koja je držala šrafciger. Na osnovu toga smatra da je intezitet tog udarca bio jak. S druge strane za ubod na vratu smatra da je nanesen vertikalnim udarcem, odozgo prema dole.

Psihijatar Sanja Vukadinović Stojanović utvrdila je da je Bilčar u vrijeme tuče bio uračunljiv i sposoban da shvati značaj i posljedice djela, te je isključila psihičke promene usljed epilepsije.

– On je svjestan, a tokom intervjua je iskazivao nesigurnost, anksioznost i deprimirajuće raspoloženje. Ima potrebu da se pokazuje u dobrom svjetlu. Vidljiv je niži prag tolerancije na frustracije, a reakcija tokom djela je bila više impulsivna, nego afektivna – rekla je Vukadinović Stojanović, dodavši da je optuženi osjetljiv i da je na kraju razgovora zaplakao.

Optužnica

Banjalučko tužilaštvo je u optužnici navelo da je Bojan Milovanović ubijen šrafcigerom. Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

– Bilčar je zatim iz gepeka uzeo i šrafciger i, u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predelu lijeve strane vrata, usljed čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine. Zatim ga je drugi put ubo u sljepočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane – navedeno je u optužnici.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO