Politika

"Neću dijeliti građane na to da li su glasali za mene ili ne" Jovičić u svom prvom sučeljavanju (VIDEO)

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je, u emisiji Srpska bira na Radio-televiziji Republike Srpske, da će ako bude izabran, biti predsjednik svih građana Republike Srpske.

"Neću dijeliti građane na to da li su glasali za mene ili ne" Jovičić u svom prvom sučeljavanju (VIDEO)
FOTO: RTRS YOUTUBE/SCREENSHOT

Neću dijeliti građane na to da li su glasali za mene ili ne – rekao je Јovičić.

Istakao je da je spreman da razgovara sa svima u Republici Srpskoj, BiH, bilo gdje u svijetu, u interesu Republike Srpske. Moj cilj jeste da vratim dostojanstvo predsjednika Republike Srpske, i da ga vratim u okvire Ustava Republike Srpske – istakao je on.

Smatra da je u posljednje četiri godine uloga predsjednika Srpske nije bila dovoljno vidljiva. Odnosi međunarodne zajednice prema državnoj zajednici BiH, posebno prema Republici Srpskoj, nisu nimalo svijetli – kaže Јovičić.

Ističe da je zagovornik da se mora naći prostor da se razgovara o Republici Srpskoj koja mora da bude partner međunarodne zajednice. Republika Srpska ne traži tutora, donosi odluke u ime njenih organa.

– Srpska mora da ima međunarodno priznati status i ravnopravan status u smislu građenja svoje politike i da brani svoje interese – poručio je Јovičić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu