Kolumne

Nije kriva Milena

Državna sekretarka Milena Popović je ponovo obradovala svoje pratioce i fanove na Instagramu.

Slobodan Popadić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na objavljenoj fotografiji vidi se Milena sa zavodljivim pogledom, dok zamišljeno gleda u kameru. Odjevena je u teksas šorc i košulju koja je istakla njene obline, dok ju je sunce obasjavalo.

Ovu vijest je na našem portalu pročitalo pet puta više ljudi nego onu da je javni sektor u BiH za osam mjeseci ove godine na kupovinu službenih automobila potrošio basnoslovnih 18,5 miliona maraka, a da su u toku tenderi za nabavku vozila vrijedni više od 12 miliona. I ko zna šta još.

I nije kriva Milena. Taj primjer samo pokazuje koliko se u narodu ukorijenio višedecenijski politički projekat „hljeba i igara“, dok u pozadini kradu što se ukrasti da, uzimaju sve što mogu, na budžet su nakačili familiju sve do tetke od strica, a posebno su im omiljeni službeni automobili.

Jaooo kako ih obožavaju! Više i od otadžbine u koju se tako patriotski zaklinju. Otadžbina može da sačeka, vatrogascima i socijalnom može i korišteni automobil, djeci u školama ne treba internet, ali nova kola za političara se moraju kupiti! Obavezno od „neprijateljskih“ Nijemaca. Crna, duga pet metara, sa masažerima i grijačima u sjedištu za predsjednike, predsjedavajuće, ministre, direktore. Zajednički nivo, deset kantona, dva entiteta, distrikt, isto toliko vlada, a u svakoj vladi desetak ministara. Pa onda šefovi kabineta, sekretari, savjetnici. Dok se dođe do fizikanera u javnim preduzećima ostanu samo „fabije“. Na stotine njih.

Pročitajte još

Anegdota kaže da je svojevremeno jedan naš političar lično u auto-salonu naručivao službeni automobil. Pohlepan i beskurupulozan, naravno ne čitajući, iksirao je sve ponuđene mogućnosti proizvođača. A kada su kola stigla, imao je šta da vidi. Karavan, pravi pravcati! Šokiran, brže bolje, poletio da mijenja.

Znate šta se desilo kasnije? Dobio je još više glasova na izborima.

Narod je generacijama programiran da se divi vođama svih nivoa, od popa do predsjednika. Ne želi da ih vidi u starom autu, jer bi to značilo da ne znaju da se bore ni za sebe, pa kako će za državu?!

I sada, takvim glasačima treba nekako objasniti da ih vođe i njihovi predstavnici pljačkaju, da žive bogovski na račun njihove bijede, da na računu imaju više miliona nego oni zuba u glavi, da negdje tamo postoji bolji život, da čitav svijet nije protiv nas.

A, da mi ipak vidimo šta radi Milena?

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije