Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NIJE MOGAO SAM TO DA URADI, IMAO JE POMOĆ” Otac Davora Pernića mjesec dana nije vidio sina

Hronika
Autor:

Foto: Instagram

Davor Pernić (35), koji je osumnjičen za hladnokrvno ubistvo porodice Kazmirović, prebačen je prije nekoliko nedjelja iz pritvora u Negotinu u zatvorsku bolnicu u Beogradu, gdje treba da se obavi njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje i utvrdi da li je uračuljiv.

Otac Davora Pernića iz Jabukovca, Slaviša Pernić kaže da sina nije posjetio otkako je na ispitivanju.

– Posljednjih mjesec dana je u Beogradu i nisam ga vidio. Ne znam ni da li mogu da ga posjetim, ni šta se dešava sa njim, ni šta je sa istragom – kaže on.

Neuropsihijatri bi trebalo da uskoro iznesu svoje mišljenje da li je osumnjičeni Davor Pernić u momentu zločina za koji se tereti bio u duševno poremećenom stanju ili je bio uračunljiv, ali i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju. Takođe, treba da utvrde i psihičko stanje Maje Bađukić.

Pored toga, još se čekaju i rezultati forenzičkih analiza oružja koje je nađeno na imanju Pernićevog oca, ali i mobilna komunikacija između njega i Maje Bađukić. Još se provjerava i njen alibi za sporni 7. avgust, kada su na imanju Kazimirovića ubijeni Raja i njegove majka, sestra i sestričina.

Slaviša dodaje da i dalje vjeruje da njegov sin nije mogao sam da ubije četiri osobe – Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

– Ako se dokaže da je on ubica, ja sam siguran da nije sam uspio to da izvede – kaže njegov otac.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Davor Pernić je nakon hapšenja, koje je uslijedilo dvije nedjelje od četvorostrukog ubistva, priznao da je on počinio zločin sam. Međutim, nakon nekoliko nedjelja promijenio je iskaz, i kao svoju saučesnicu naveo Maju Bađukić, svoju udatu ljubavnicu. Ubrzo nakon toga i ona je uhapšena.

– Nisam rekao pravu istinu odmah jer sam Maji obećao da ću krivicu prihvatiti na sebe ako budem otkriven, a ona mi je obećala da će zauvijek biti u vezi sa mnom. S obzirom da su moji brat i majka pokušavali da stupe u kontakt sa njom, ali uzalud, shvatio sam da me je prevarila da bi sebe zaštitila – rekao je, kako piše Kurir, na saslušanju Pernić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO