Politika

„NOVI GRAD PREPUSTILI U NEMILOST HRVATSKE“ Stanić tvrdi da je Dodik KAPITULIRAO u Zagrebu

Jučerašnje poruke iz Zagreba jasan su pokazatelj da je srpski član Predsjedništva i Predsjedništvo BiH diglo ruke od Novog Grada i prepustilo ga milosti i nemilosti Hrvatske, tvrdi šef Odbora za zdravstvo SDS dr Slobodan Stanić.

„NOVI GRAD PREPUSTILI U NEMILOST HRVATSKE“ Stanić tvrdi da je Dodik KAPITULIRAO u Zagrebu
FOTO: SDS

On je upitao kako je moguće da aktuelna vlast pelješki most proglasi vitalnim nacionalnim interesom Republike Srpske, a sad je nuklearni otpad na granici Srpske stvar države Hrvatske.

– Kako to drugačije nazvati nego kapitulacijom – naglasio je Stanić.

Tvrdi da je Predsjedništvo BiH napravilo kardinalnu grešku kada je pitanje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj Gori prepustilo Savjetu ministara.

– Kako neko može očekivati da ministri hrvatske nacionalnosti u Savjetu ministara koji imaju domovnice učine nešto na štetu Hrvatske? Ministar Staša Košarac je čak na čelo Komisije za Trgovsku Goru postavio čovjeka koji ima hrvatsku domovnicu i sad očekujemo da čovjek koji je hrvatsko državljanstvo pokrene tužbu protiv Hrvatske. Sve ovi potezi zvaničnika SNSD govore da su prodali Novi Grad i njegove građane – naglasio je Stanić.

Pročitajte još

On ističe da je Predsjedništvo BiH jedini organ koji je sposoban da učestuje u rješavanju ovoga problema i to tako što će podnijeti tužbu Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

– Predsjedništvo BiH treba najhitnije izvršiti pravne i logističke pripreme za pokretanje tužbe ukoliko Hrvatska krene u izgradnju nuklearnog odlagališta na Trgovskoj Gori. Tužba treba da zaustavi izgradnju nuklearnog odlagališta kao i odlaganje nuklearnog otpada na Trgovskoj Gori – zaključio je Stanić.