Svijet

OD DANAS PRIMJENA NOVIH MJERA Zabrana kretanja od 22 časa, skraćeno radno vrijeme prodavnica i ugostiteljskih objekata

U Crnoj Gori od danas se primjenjuju nove mjere donijete u cilju suzbijanja pandemije Covid 19, a predviđena je zabrana izlaska iz stanova od 22 časa do pet ujutru i rad trgovina od sedam do 20 časova, dok će ugostiteljski objekti raditi od sedam do 18 časova.

OD DANAS PRIMJENA NOVIH MJERA Zabrana kretanja od 22 časa, skraćeno radno vrijeme prodavnica i ugostiteljskih objekata
FOTO: IGOR KUPLJENIK/EPA

Privredna društva i preduzetnici koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) radiće od sedam do 20 časova, a isto radno vrijeme određeno je i za privredna društva i preduzetnike koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga, kao što su tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički i frizerski saloni i slično.

U skladu sa površinom objekta i brojem korisnika potrebno je obezbijediti jednu ili više osoba koje će kontrolisati poštovanje mjera – korona redare, prenosi portal RTCG.

Zabranjen je i međugradski saobraćaj od petka u 22 časa do ponedjeljka u pet časova ujutru.

Obavezno je pravilno nošenje maske i držanje fizičke distance u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Zabranjena su masovna/socijalna okupljanja, kao i okupljanja u objektima stanovanja. Zabranjena su i okupljanja u grupi više od četiri punoljetne osobe zajedno na otvorenom prostoru.

Vjerske zajednice su obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a isto važi i za sahrane i primanje saučešća.