Društvo

Otac Tadej je smatrao da su ove riječi čudesne: Ako želite da vas Bog čuje, kada postite IZGOVORITE OVU MOLITVU

Naš veliki duhovnik, otac Tadej je smatrao da komplikovane molitve nisu neophodne. Dovoljno je da svako veče izgovorite ovu moćnu molitvu: "Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me!“

Otac Tadej je smatrao da su ove riječi čudesne: Ako želite da vas Bog čuje, kada postite IZGOVORITE OVU MOLITVU
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT

Ako vam ponavljanje ovih riječi uđe u naviku svaki dan, vidjećete kako se istinski mir i radost uvlače u vašu dušu. Otac Tadej kaže: “I molitva je vježba. Ako stalno ponavljamo molitvu, ona prelazi u osjećanje.”

Osnovno učenje Oca Tadeja jeste da je Bog svuda, i da pomaže svakome:

„I slabima i jakima, svakome kome je pomoć potrebna. Zato neprestano treba vježbati sebe da srce otvorimo Bogu“.

Pročitajte još

– Ja nisam u stanju da se molim, kao Sveti Sava, po mjesec i nešto dana, ali vjerujem u učenje isihasta. I vjerujem u čuda. Možemo da ih osjetimo u svakom trenutku svog života ako prestanemo sa pokušajima da sve razumijemo intelektom i ukoliko batalimo naše procjene i mišljenja i naučimo da se približavamo Bogu, jer tako ćemo biti potpuno otvoreni za uticaj božanskih energija – govorio je Otac Tadej.

Vrijeme posta idealno je da se više duhovno uzdignemo, te da se približimo Bogu, najbolji način za to jeste molitva, prenosi Stil.

Zato, večeras kada krenete na spavanje prekrstite se i obratite se Bogu samo ovim riječima: Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije