Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OVA MRVICA SE IZBORILA ZA ŽIVOT Bila je manja od ruke, sada je zdrava i vesela djevojčica (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Screenshot Oakscheriti.org

Edi Medok Džons danas je dvogodišnja djevojčica, rodila se s otprilike 460 grama. Prema riječima majke Nikole, cijela je stala u njenu ruku, a koža joj je bila gotovo pa prozirna.

Prve dvije sedmice nakon rođenja borila se s krvarenjem u mozgu, sepsom i upalom pluća. Uz sve to, trombociti i željezo bili su joj vrlo niski, a imala je i rupicu na srcu. Iako su ljekari upozorili njene roditelje da djevojčica možda neće preživjeti, malena se borila i na kraju izborila!

View this post on Instagram

Today is #worldprematurityday and I won’t lie, it still blows my mind that she’s here. If you saw what she went through it’d blow yours too. Edie at 8 days old, 1 month old, 6.5 weeks old and on her due date at 116 days old. She is my hero; my inspiration; my role model and my daughter and I can’t tell you how good that feels. #prematurityis uncertainty, #prematurityis fear, #prematurityis heartbreak, it’s sleepless nights; tears; torture; #sepsis #infection #retinophathyofprematurity #operations #collapsedlungs #chroniclungdisease #pneumonia #brainbleeds #holeintheheart #heartmurmur #heartproblems #resuscitation #bloodgasses #bloodcultures #bloodtransfusions #prematurity breaks you. It makes you. It makes you weak. It makes you strong. It defeats you. It strengthens you. It makes you realise what you’re truly made of. Prematurity is a tough bitch but we are tougher ones! It makes you bond. It makes you rejoice. It makes you celebrate. It makes you #love ❤️ To all the families currently going through this – where there’s Edie there’s hope. #edieteacups #edieteacups #premature #23weeker #nailingprematurity #nicugrad @bornecharity #preemie #preemiemom #preemiefamily #edieteacups #everytinything

A post shared by Nicola Madoc-Jones (Mardon) (@nicola_madocjones) on

– Do 23. sedmice trudnoće sve je bilo normalno. Tek nakon pregleda mi je babica rekla da se otvaram.To je bio početak pakla. Ljekari su pokušali sve da Edi izdrži u trbuhu do 24. sedmice, no nažalost nismo uspjele. Uskoro sam završila u rađaoni i rodila – ispričala je mama i dodala da se teško nosila s time što je nije uspjela iznijeti do 24. sedmice, prenosi Radio Sarajevo.

– Kad sam rodila Edi, bilo je to najteži period u mom životu. Jako puno snage je potrebno da bi se majka prerano rođene bebe izborila za to da njeno dijete preživi. Iako su mi ljekari rekli da možda neće preživjeti, Edie im je dokazala da se i najsitnije bebe mogu izboriti za zdrav i sretan život – poručila je mama Nikol.

Iako je Edi prilično manja od svojih vršnjaka, nosi odjeću za bebe od 12 mjeseci, ona je jedna vesela i živahna djevojčica koja je dokazala da nekad i nemoguće može postati moguće.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO