Politika

Plenković ugostio Bećirovića “Hrvatskoj u interesu funkcionalna BiH”

Hrvatskoj je u interesu stabilna i funkcionalna BiH s kojom će nastaviti graditi partnerske i prijateljske odnose, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković na sastanku s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem.

Denis Bećirović i Andrej Plenković
FOTO: VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Plenković je pozdravio formiranje Vlade Federacije BiH i istakao potrebu nastavka političkog dijaloga o izbornoj reformi da bi se postigla puna ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri konstitutivna naroda, saopšteno je iz hrvatske Vlade.

Plenković i Bećirović izrazili su spremnost za dalje jačanje dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje koje nastavljaju unapređivati privrednu razmjenu i saradnju u saobraćaju, energetici i nizu drugih područja.

Pročitajte još

Iz Vlade navode da će i predstojeća zajednička sjednica dvije vlade u junu u Zagrebu pridonijeti rješavanju niza bilateralnih tema.

Tokom susreta bilo je riječi o predstojećim koracima za ubrzanje evropskog puta BiH nakon sticanja statusa kandidata za članstvo u EU.

Bećirović se ranije danas susreo s predsjednikom Zoranom Milanovićem koji je rekao kako je u hrvatskom interesu da BiH bude prostor stabilnosti i članica EU u jednom razumnom roku.

Milanović je dodao kako BiH ne prijeti i nikad nije prijetila opasnost iz Hrvatske, prenose hrvatski mediji.

Bećirović je rekao da je vrijeme da se grade mosti prijateljstva između BiH i Hrvatske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije