Banjaluka

Pokrenuta nagradna igra za zaposlene u Gradskoj upravi: Službenici po strogim pravilima “u trci” za bicikl

Gradska uprava Banjaluka je pokrenula nagradnu igru za svoje službenike koji na posao dolaze biciklom, sa strogim pravilima za učesnike koji se bore za nagradu - tri nova bicikla.

Pokrenuta nagradna igra za zaposlene u Gradskoj upravi:  Službenici po strogim  pravilima “u trci” za bicikl
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Nagradna igra je dio akcije koju je nedavno pokrenula aktuelna adminstracija, koja treba da stimuliše građane da više koriste bicikl kao prevozno sredstvo s ciljem promovisanja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila.

Kako bi se ova akcija realizovala prilagođena je i infrastruktura. Tako je, između ostalog, parking ispred Gradske uprave Banjaluka, na kome su ranijih godina bila parkirana službena vozila funkcionera, pretvoren u  parking za bicikle.

Pored toga, pokrenuta je i svojevrsna nagradana igra za službenike Grada Banjaluka, koji mogu učestvovati uz ispunjavanje strogih pravila. Ona su definisana u Odluci o realizaciji aktivnosti podsticaja i nagrađivanja zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Banjaluka za korištenje bicikla za dolazak na posao i odlazak sa posla, za 2021. godinu.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Tako je u ovom dokumentu navedeno da će nagrađivanje zaposlenih koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo za dolazak na posao i odlazak s posla vrednovati u periodu od 1. maja do 30. septembra.

– Zaposleni koji žele da budu nagrađeni dužni su se registrovati kod radnika koji je zadužen za vođenje evidencije o prisustvu zaposlenih u njihovim organizacionim jedinicama – nevedeno je u ovoj odluci, uz napomenu da je potrebno da zaposleni evidentiraju svaki svoj dolazak na posao bicikom u svojoj organizacionoj jedinici.

Tačno je i određeno gdje zaposleni koji učestvuju u ovoj nagradnoj igri mogu “parkirati” svoje dvotočkaše, i to na namjenskom parking prostoru ispred i iza zgrade Gradske uprave.

Pročitajte još

Za sprovođenje ove nagradne igre zadužena je posebno imenovana tročlana komisija, koju čine zaposleni u Gradskoj upravi.

Prema informacijama iz ove odluke, njen posao je jasan – komisija je dužna da vrši periodične mjesečne provjere evidentiranih dolazaka zaposlenih na posao biciklom.

Isto tako, komisija će na kraju obračunskog perioda odabrati i nagraditi tri zaposlena koji učestvuju u nagradnoj igri. Za sada se nagradni fond sastoji od tri nova bicikla.

– Nagradni fond će se, u skladu s finansijskim mogućnostima Grada, dopunjavati dodatnim nagradama za zaposlene koji učestvuju u ovoj aktivnosti – precizirano je u odluci.

Gradska uprava je pripremila i kriterijume koji se uzimaju u obzir za izbor i nagrađivanje zaposlenih, među kojima su broj dolazaka na posao, te udaljenost koja se prelazi računajući najkraći put od mjesta stanovanja do mjesta rada.

– U slučaju da dva zaposlena imaju isti broj evidentiranih dolazaka na posao biciklom, prednost prilikom nagrađivanja će imati zaposleni koji prelazi veću razdaljinu od mjesta stanovanja do mjesta rada – precizirano je u Odluci.

Inspiracija

Ispred zgrade Gradske uprave je krajem aprila postavljan novi parking za bicikle. Za razliku od dosadašnjih lokacija koje služe za ove namjene, ovi parkinzi drugačije izgledaju – imaju oblik oldtajmera.

Ovaj projekat Gradska uprava je realizovala u saradnji s jednom privatnom firmom koja je montirala tri “oldtajmera“, odnosno mjesta za parkiranje bicikla. Prema dostupnim informacijama, izabrana je simbolika oldtajmera jer je u sličnim vozilima u Banjaluku došao ban Milosavljević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije