Kolumne

Politika u pelenama

Džaba nam ušminkani, k'o fol evropski zakoni i silne međunarodne konvencije, koje BiH prihvata neštedimice, a provodi na Svetog Nikada.

Politika u pelenama
Foto: RAS arhiva

Džaba nam lažna solidarnost, senzitivnost, inkluzivnost i ostale „zapadnjačke“ trice i kučine. A i naša čuvena tradicionalna srpska čestitost, pravednost i ljubav prema bližnjemu svome obična je, licemjerna, laž.

Sve naše „politike“, stranačke, aktivističke, građanske, bile one soroševske ili patriotske, smrdljive su i zapišane, baš kao one bijedne, jeftine pelene, koje smo udijelili teško bolesnoj djeci i nepokretnim starcima.

Da se pokrijemo tim pelenama, nakon upotrebe, i ćutimo. Svi redom.

I političari, koji su glasni kad treba proizvesti aferu, mlatarati pred TV kamerama i dizati prašinu, ali mnogo manje spremni da u tišini, rudarski, uporno, rade na kreiranju zakona, zagovaranju, praćenju silnih pravilnika i uputstava, koji njihovim biračima zagorčavaju živote.

I aktivisti, koji ne čitaju zakone i konvencije, čak ni one iz oblasti kojima se, kao, bave.

I mediji koji, kao stari pukovski konji na zvuk trube, „poskoče“ samo kad izbije afera. I koji pristaju da budu grupe za pritisak ili, narodski rečeno, ona stvar kojom drugi gloginje mlate.

I građani, koji ćute i čekaju da im neko donese rješenje kao socijalnu pomoć, a kad voda dođe do grla, zakukaju, eventualno, samo na fejsbuku.

Pali smo mi na ispitu, svi redom. Pelene su nas odale!