Biznis

POSAO NA DALJINU DO JULA 2021. GODINE Fejsbuk zaposlenima daje 1.000 dolara za potrebe rada od kuće

Kompanija Fejsbuk dozvoliće svojim zaposlenima da rade od kuće do jula 2021. godine zbog pandemije korona virusa.

POSAO NA DALJINU DO JULA 2021. GODINE Fejsbuk zaposlenima daje 1.000 dolara za potrebe rada od kuće
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Fejsbuk će, kako je dodala, dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće.

Portparolka Fejsbuka navela je u saopštenju, poslatom preko mejla, da se kompanija odlučila na taj potez na osnovu uputstva zdravstvenih i vladinih stručnjaka, kao i odluka koje su donete na osnovu internih diskusija u kompaniji.

Kompanija je saopštila da će nastaviti da otvara kancelarije u ograničenom kapacitetu tamo gdje je to dozvoljeno prema smjernicama vlade i gdje se oko dva mjeseca bilježi slabljenje korona virusa, prenosi Rojters.

Ipak, Fejsbuk je saopštio da je malo vjerovatno da će ponovo otvoriti kancelarije na mnogim lokacijama u Sjedinjenim Američkim Državama i u Latinskoj Americi prije kraja godine, zbog velikog broja oboljelih od Covid-19.

Fejsbuk se odlukom da dozvoli rad od kuće do jula 2021. godine pridružio drugim velikim tehnološkim firmama, koje se preduzele slične korake.

Gugl je u julu objavio da će omogućiti zaposlenima, koji ne moraju da budu u kancelariji, da rade od kuće do kraja juna 2021. godine, dok je Tviter predložio rad od kuće na neodređeno vrijeme za neke od svojih zaposlenih.