Biznis

Služe se raznim taktikama: Evo na koji način kompanije pokušavaju da vrate zaposlene u kancelarije

Mnogi Amerikanci jednostavno nisu zainteresovani za povratak tradicionalnom radnom vremenu od 9 do 17 sati i dolazak u kancelarije kompanije.

ILUSTRACUIJA ZA DEPRESIJU NA POSLU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Radna snaga je podijeljena na dva dijela: one koji žele da rad na daljinu ostane standard i one koji se zalažu za kancelariju.

Sada su nove okolnosti dostigle tačku očaja, a kompanije, uključujući i neke koje su voljno prihvatile rad na daljinu kao model, postale su kreativne u cilju da svoje zaposlene vrate u kancelariju, objavio je The New York Times.

„Salesforce“ je najavio da će u periodu od 10 dana davati 10 dolara u dobrotvorne svrhe dnevno u ime svakog zaposlenog koji dođe u kancelariju – ili za radnike koji rade na daljinu, a prisustvuju događajima kompanije.

Gugl zahtjeva da radnici budu u kancelariji 3 dana u nedjelji

Pročitajte još

Ali pojedine zauzimaju tvrđi pristup, poput Gugla, koji zahtjeva da većina radnika bude u kancelariji tri dana u nedjelji ili da se suoči sa posljedicama u svojim pregledima učinka.

Vraćanje zaposlenih u kancelarije je teška bitka u mnogim slučajevima, sa ljudima koji se navikavaju na benefite rada na daljinu, uključujući ukupno poboljšano emocionalno i fizičko blagostanje, prema Udruženju za psihološke nauke.

Mnogi Amerikanci jednostavno nisu zainteresovani za povratak na model od 9 do 17 sati, koji je sam „Salesforce“ nazvao „mrtvim“ u memorandumu iz februara 2021, prenosi Entrepreneur/ Biz Life.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije