Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POSLANICA IZAZVALA SKANDAL Britanija zabrinuta zbog događaja u kosovskoj skupštini

Politika
Autor:

Foto: Profimedia

Britanska ambasada u Prištini na Tviteru je objavila da je zabrinuta zbog događaja iz prošle nedjelje, kada je poslanica Fljora Brovina u kosovskoj skupštini pokazala fotografiju Albanki koje su silovali Srbi, a za koju se ispostavilo da je lažna.

U tvitu britanske ambasade ocjenjuje se da je “važno da optužbe za ozbiljne zločine počinjene tokom sukoba istražuju odgovarajuće institucije, prije svega postavljajući kao proritet pravdu i podršku za preživjele, žrtve i porodice, u skladu sa vladavinom prava, a ne politički oportunizam”.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet putem Tvitera je takođe ocijenio da bi “kosovski lideri trebalo da pomognu žrtvama da zaliječe rane, a ne da ih eksploatišu zarad političke dobiti”.

Brovina, poslanica najuticajnije vladajuće Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseiljija, priznala je u petak da su fotografije, koje je pokazala u skupštini kojom Veselji predsjedava i za koje je tvrdila da predstavljaju dokaz da su srpske snage silovale Albanku tokom posljednjeg sukoba na Kosovu i Metohiji, falsifikat i da datiraju iz 2003. godine, navodno iz Iraka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO