Gradovi

POSTAVLJENA KLUPA I PANO Promocija Romanije u cilju da se upoznaju prirodne ljepote naše sredine

Na lokalitetu Crvene stijene na Romaniji danas je postavljen drveni okvir - pano za fotografisanje i drvena klupa, u okviru projekta "Razglednica sa Romanije".

POSTAVLJENA KLUPA I PANO Promocija Romanije u cilju da se upoznaju prirodne ljepote naše sredine
FOTO: SRNA

Ukupne vrijednost projekta je 3.700 KM, a sve u cilju promocije ljepota ove planine.

Koordinator projekta Svjetlana Rajić rekla je da je neformalna grupa mladih sa Sokoca, u saradnji sa lokalnim Planinarskim društvom “Glasinac”, danas krenula u realizaciju projekta, postavljanjem okvir-panoa za fotografisanje i klupe, a narednih dana biće uređena planinarska staza, postavljene kante za otpatke i klupe koje su nabavljene.

Ona je naglasila da neformalna grupa mladih želi da animira mlađu populaciju da bolje upozna, otkriva, njeguje i čuva prirodne ljepote sredine u kojoj žive.

-Brojne fotografije koje zahvaljujući postavljenom okviru i klupi budu sačinjene na Crvenim stijenama, jednom od najljepših vidikovaca Romanije, biće publikovane posredstvom društvenih mreža, što će doprinijeti promociji ove planine i njenih turističkih potencijala – navela je Rajićeva.

Ona je precizirala da je vrijednost celokupnog projekta 3.700 KM, te da Omladinska banka opštine Sokolac i Fondacija “Mozaik” učestvuju sa 1.500 KM, opština Sokolac će sufinansirati sa 1.700 KM, a Šumsko gazdinstvo “Romanija” sa 500 KM.

Rajićeva je istakla da na realizaciji projekta aktivno radi 25 volontera, te da su članovi projektnog tima i Stefan Bajagić, Božidar Curević i Mirjana Divčić.

Ona je dodala da će od 1. do 15. oktobra biti organizovana edukacija i druženje za sve volontere koji su učestvovali u ovom projektu.