Hronika

POTVRĐENA OPTUŽNICA Dejan Kostić Dela zlostavljao, mučio i ponižavao mladića

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Dejana Kostića Dele (31), samoprozvanog vođe navijača FK Borac, kojom se tereti za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje na štetu P.P, konobara iz Banjaluke.

POTVRĐENA OPTUŽNICA Dejan Kostić Dela zlostavljao, mučio i ponižavao mladića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Dejan Kostić Dela

Prema optužnici napad se dogodio 24. aprila 2019. godine oko 13.25 sati, u kafiću u kojem je P.P. radio, prenosi Avaz.

– U namjeri zastrašivanja oštećenog Kostić ga je pozvao da dođem za s njim u toalet, govoreći mu da ga treba. Kada su ušli rukama ga je počeo udarati u lice, govoreći mu da su ga prethodnog dana drugovi oštećenog, M.M. i Č.S, napali u drugom kafiću – navodi se u optužnici.

Pročitajte još

Kostić je zatim svojim mobilnim telefonom snimao P.P. dok ga je i dalje šamarao, i snažno hvatao za vrat, tjerajući ga da sam sebi govori da je p….

– Snimak je učinio dostupan trećim osobama, koji su potom preuzeli mediji na svojim portalima, kao i Jutjub koji je 29. aprila izbrisao snimak uz obavještenje da sadrži nasilje – navodi se u optužnici.

Snimak je potresao i zgrozio javnost širom BiH, jer se jasno vidi kako Kostić maltretira i divljački šamara P.P. Zbog tog slučaja Kostić je duže vrijeme bio u bjekstvu.

Inače, tužilaštvo je krajem jula prošle godine obustavilo istragu o napadu na P.P. jer su utvrdili da je policija za to maltretiranje prekršajno kaznila Kostića sa 400 KM. Kako ne može dva puta biti kažnjavan za isto djelo istraga je obustavljena. Na odluku tužilaštva P.P. je uložio pritužbu, koja je usvojena od strane kancelarije tužioca. Na kraju je ipak rezultirala podizanjem optužnice.

Dejan Kostić je poznat kao višestruki prestupnik. Učestvovao je u nekoliko pucnjava i tuča u Banjaluci. Odležao je pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine. Zajedno s njim za taj zločin su osuđeni Slaviša Ćulum, koji je ubijen u sačekuši u maju prošle godine, te Dejan Čajić. U samom obračunu Jošilo je u samoodbrani ubio Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu