Biznis

Poznate trgovine u Njemačkoj ponovo dižu cijenu: Krastavac se skupo plaća, evo kakva je reakcija potrošača

Pojedine namirnice ponovno poskupljuju u njemačkim trgovinama, što naročito osjećaju kupci u Kauflandu, Lidlu i drugim supermarketima.

Poznate trgovine u Njemačkoj ponovo dižu cijenu: Krastavac se skupo plaća, evo kakva je reakcija potrošača
FOTO: AURA HEALTH CENTER/YOUTUBE/SCREENSHOT

U proljeće ove godine eksplozija cijena ove namirnice u supermarketima i diskonterima izazvala je veliki problem. Ponekad se činilo da se proizvodima poput tjestenine, brašna i maslaca trguje gotovo kao luksuznom robom.

Početkom godine jedan je krastavac koštao oko dva evra, ponegdje i tri puta više. U poslovnici Edeke u Hamburgu za ovo je povrće čak naplaćena paprena cijena od 3,29 evra. Činilo se gotovo jezivo kada su neke prodavnice počele prodavati ‘krastavce narezane na tanke kriške’ kako bi ogromna cijena bila malo podnošljivija, piše Feniks Magazin.

Pročitajte još

Onda je došlo ljeto i donijelo privremeno olakšanje. Cijene krastavaca pale su na 30 centi po komadu. Ali, ta su vremena sada prošla.

Cijene u Njemačkoj opet vrtoglavo rastu, a prosječan kupac u Kauflandu u Severnoj Rajni-Vestfaliji jedan krastavac plaća nevjerojatnih 1,59 evra. Poređenja radi, litra benzina ili dizela u Njemačkoj košta 1,7 evra, a u Hrvatskoj 1,4 evra. Lidl i dalje naplaćuje 1,39 eura za krastavac.

Kaufland je objavio da je snizio cijene za više od 2.300 artikala, jer su pojeftinile sirovine, prenosi Blic.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije