Svijet

Predsjednik Rusije o sankcijama "U svakom zlu ima i neko dobro"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su poteškoće koje Rusiji pokušavaju da stvore spolja i trenutna situacija sa sankcijama samo korak ka daljoj suverenizaciji zemlje.

Vladimir Putin
FOTO: THE TELEGRAPH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Naravno, u svakom zlu ima i neko dobro. To je ipak snažan korak ka daljoj suverenizaciji, ka povećanju našeg ekonomskog i finansijskog suvereniteta. To je veoma važno – rekao je ruski lider na sastanku sa šefom Sberbanke Germanom Grefom.

Kako je ocijenio, poteškoće i problemi koje pokušavaju da spolja stvore Rusiji u različitim sferama generalno su prevaziđeni.

Pročitajte još

– Želio bih da istaknem, i to činim sa zadovoljstvom – uprkos nekim poznatim i većim poteškoćama i problemima koji su nastali usljed poznatih događaja, a koje su nam pokušavali i pokušavaju da nam stvore u različitim sferama uključujući finansijsku, ipak smo zahvaljujući profesionalnom djelovanju naše bankarske zajednice, vladinih struktura, naporima Centralne banke generalno uspjeli to da prevaziđemo – konstatovao je Putin.

Nakon početka specijalne ruske operacije Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu.

Kako je ranije rekao Putin politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, a njen osnovni cilj je pogoršanje života miliona ljudi, piše Sputnjik.

On je dodao da Moskva mirno prolazi kroz taj stalni pritisak, a inicijatori sankcija kažnjavaju sami sebe.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije