Politika

Predsjednik Srpske o američkom ambasadoru u BiH "Marfi će biti povučen sa ove funkcije do kraja godine"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da američki ambasador u BiH Majkl Marfi nije toliko moćan, te da će ga SAD do kraja godine povući sa ove funkcije.

Sastanak političkih partija oko imovine RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Marfi će otići iz BiH do kraja ove godine, a bez obzira miješala se SAD ili ne, usvajaćemo političke odluke – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je naveo da je Marfi spekulant i da o njegovom odnosu prema Srbima najbolje govori to da, kada dođe u Donju Gradinu, gdje se obilježava Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac, neće da kaže da je ubijeno 500.000 Srba, nego da su ubijeni antifašisti.

Pročitajte još

On je upitao kako Amerika može da se miješa u unutrašnja pitanja BiH i Republike Srpske.

– Je li misle da ovdje šalju trupe? “Evo izvolite, ali mi ćemo donositi političke odluke” – poručio je Dodik.

On je naglasio da su u Ambasadi SAD u BiH 95 odsto službenika muslimani iz Sarajeva.

– Šef pres-službe te ambasade je muslimanka iz Sarajeva, koja sve piše i pravi atmosferu. Niko nije lud da ulazi u sukob sa Amerikom, ali naša poruka je da su prekardašili svaku mjeru i da neće moći ovde ništa da nam određuju i da je njihovo vrijeme prošlo – rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je Amerika jaka država i da bi mogla poslati i dron iznad njegove kuće i strijeljati ga.

– Na kraju krajeva, to su i radili na mnogim mjestima u svijetu. Mislite da je Milorad Dodik prestravljen time? Nisam, radite – poručio je Dodik.

Dodik je istakao i da nema ništa protiv da mu SAD blokira račune i ponovio da u toj državi nema nikakav račun, niti imovinu.

– Ali znam iz opozicije neke koji imaju tamo imovinu – rekao je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije