Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Predsjedništvo BiH: Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta institucija za 2018.

Politika Regioni
Autor:

foto Siniša Pašalić / RAS Srbija

Predsjedništvo BiH usvojilo je danas u Sarajevu Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Na današnjoj petoj redovnoj sjednici Predsjedništvo je usvojilo Zaključak u kojem traži od Savjeta ministara, u tehničkom mandatu, da u roku od 30 dana obezbijedi tri miliona KM za dovršetak graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija.

Predsjedništvo je prihvatilo Sporazum između BiH, Republike Srpske i Gradiške i Njemačke razvojne banke u iznosu od 3,8 miliona evra za finansiranje projekta Prikupljanje i tretman otpadnih voda u Gradišci.

Prihvaćen je i amandman na Ugovor BiH, Republike Srpske i Evropske investicione banke na Ugovor o finansiranju hitne pomoći u slučaju poplava i prevencije, saopšteno je iz Predsjedništva.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je Protokol o saradnji između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore u traženju nestalih lica.

Danas je donesena i Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola sedam o rješavanju sporova Sporazumu o izmjeni i pristupanju CEFTA 2006.

Predsjedništvo je usvojilo Platformu za nastup delegacije BiH na Generalnoj skupštini UN za ciklus zasjedanja 2019/2020. godine, uključujući generalnu debatu Generalne skupštine UN-a, koja će biti održana od 24. do 30. septembra.

Predsjedništvo je upoznato sa usaglašenim Nacrtom rezolucije o obilježavanju 75 godina postojanja UN, u kojoj se i ovom prilikom potvrđuje posvećenost Predsjedništva ciljevima i principima Povelje UN i opredjeljenje za promovisanje i jačanje multilateralizma.

Prihvaćen je poziv generalnog sekretara UN za pridruživanje članova Predsjedništva BiH klubu lidera, koji će biti nosilac aktivnosti u sprečavanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO