Banjaluka

PRIJETE ŠTRAJKOM Radnicima "Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" plate iste već 17 godina

Radnici "Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" Banjaluka najavili su štrajk upozorenja, jer kako kažu, 17 godina im nije povećana plata.

PRIJETE ŠTRAJKOM Radnicima "Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" plate iste već 17 godina
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić za Srpskainfo je rekao da radnici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka odnosno članovi sindikata Sindikalne organizacije koja djeluje unutar Sindikata obrazovanja, nauke i kulture već duži period izražavaju negodovanje lošim materijalnim i socijalnim statusom.

Pročitajte još

– Uvidjevši da se u drugim branšama povećavaju plate, a oni nisu imali povećanje plate već nekih 17 godina tražili smo sastanke u gradskim strukturama. Tražimo od ministarke Trivić da potpiše poseban kolektivni ugovor koji bi značio da bi imali sve zaštitne koeficijente i zaštitne mehanizme za sve radnike u predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj – kaže Gnjatić.

Ističe da od tih struktura nisu imali nikakvog odziva, pa su oni krenuli u radikalniju sindikalnu borbu i ovih dana provode aktivnosti unutar same organizacije i kroz vrtiće odsluškuju razmišljanje radnika u predškolskim ustanovama i traže da se što prije povećaju plate ovim radnicima.

Prihvati notifikacije