Magazin

Privucite novac: Stavite list ove biljke u novčanik i gledajte kako se puni parama

U narodu postoji veliki broj vjerovanja koje se vezuju za razne biljke, a lovorov list je jedna od njih. Kao začinska biljka on se vijekovima koristi u ishrani, ali i kao svojevrstan lek.

Privucite novac: Stavite list ove biljke u novčanik i gledajte kako se puni parama
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ipak, sada imamo priliku da vidimo kakvo one djelovanje ima prema tumačenju  feng šuija. Kako se navodi u njemu lovor ima magično svojstvo vjeruje se da može privući novac i ostvarenje želja.

Prema starim vjerovanjima lovorov list je vid talismana ili amajlije, a vjerovalo se da ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Stari ljudi su često koristili lovor u nekim ritualima, a jedan od njih je i onaj koji se koristi da se pročisti kuća od negativne energije i da mu se udahne novi život.

Pročitajte još

Takođe, drevni narodi su na njemu pisali želje, jer su vjerovali da se ako taj list sa željama zapalite za vrijeme mladog ili punog Mjeseca doći će do ostvarenja tih želja, prenosi Krstarica.

Feng šui, stara kineska tehnika uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primijeniti i na novčanik.

Vjeruje se da ukoliko u njemu nosite račune, istrošene kartice, zgužvan novac i nepotrebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu finansijsku situaciju.

S druge strane, postoje i predmeti koje je poželjno nositi u novčaniku u svakom trenutku, jer se vjeruje da oni šire pozitivnu energiju i privlače novac.

Sigurno ste negdje vidjeli feng šui figuru žabe koja sjedi na kovancima i za koju se vjeruje da privlači novac, ili je možda i vi imate u svojoj kući.

Ona se drži u domu najčešće na ulazu ili na radnom stolu, a prema feng šui pravilima možete ovaj feng šui magnet za obilje staviti u novčanik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije