Magazin

Ispoštujte ova pravila: Novčanik će vam uvijek biti pun i imaćete novca u izobilju

U feng šuiju novčanik ima vrlo važno mjesto u procesu privlačenja novca.

Ispoštujte ova pravila: Novčanik će vam uvijek biti pun i imaćete novca u izobilju
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Danas su novčanici dostupni u raznim veličinama, bojama, sa brojnim odjeljcima za novac i kartice. Uglavnom se prema feng šuiju savjetuje da izaberete onaj novčanik koji vas najviše privlači, odnosno najviše vam se dopada.

Ipak, favorit za privlačenje novca je novčanik u crvenoj boji, prostran i sa pregradama za sve što vam treba kako bi bio uredan. Najbolje je odabrati novčanik u kojem se novčanice ne preklapaju na pola.

Postoje određena feng šui pravila vezana za novčanik za koje se vjeruje da privlače novac, ali i štite od troškova i rasipanja:

Novac mora biti složen „licem nagore“, prvo veliki iznosi, a zatim mali.

Novčanik nikada ne smije biti prazan, jer to privlači lošu finansijsku energiju. Uvijek u novčaniku držite bar sitan metalni novac.

Čuvajte u novčaniku svoj „srećni novčić“ koji ste dobili od uspješne ili drage osobe, ili ste ga sačuvali od uspješne transakcije itd.

Ovaj novčić će biti vaš lični srećni talisman.

Osvojeni ili pronađeni novac ne bi trebalo da ostane u novčaniku (koliko je lako došao, tako lako ga pustite).

Pročitajte još

Pocijepanom, udubljenom, zgužvanom novcu nije mjesto u novčaniku! Prije nego što novčanicu stavite u novčanik, ispravite je, ako je novčanica pocijepana, zapečatite je ili zamijenite.

Isto se odnosi na otpad: stare čekove, papire, spiskove, bilješke sa brojevima telefona itd. Novac u takav novčanik teško ulazi.

Čim se novčanik pocijepa, odlijepi ili mu se slome zatvarači i kopče – zamijenite ga! Ogrebotine i rupe na novčanikom zrače negativnom energijom.

Ne zaboravite, novčanik je prvenstveno simbol novca. I kakav simbol, takav novac! Zato se potrudite da održavate svoj novčanik urednim, od njega napravite amajliju i razmišljajte pozitivno o finansijama, prenosi Novosti Magazin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu